Pronađite nas

NAŠA LOKACIJA

Gnjilanska 127, Bujanovac, Serbia, 17520

Monday-Friday 9:00-19:00
Saturday 10:00 - 18:00

VIŠE INFORMACIJA

+381 62 600038

info@solomobel.com

PRETPLATITI SE

INFORMATION QUESTIONS

FREQUENTLY ASKED QUESTIONS

Uslovi rezervisanja robe

Da bi izvršio rezervaciju robe, kupac je u obavezi da izvrši uplatu avansa u minimalnom iznosu od 30% ukupne vrednosti robe, koja predstavlja predmet prodaje. Kao potvrda da je roba rezervisana, kupcu se izdaje avansni račun koji sadrži specifikaciju kupljene robe, datum isporuke, kao i vrednost uplate i preostali iznos koji je potrebno uplatiti do pune vrednosti.

Ako kupac, iz bilo kog razloga, odustane od porudžbine, nakon uplate avansa, Solomobel zadržava iznos uplaćenog avansa od – 20% ukupne vrednosti robe.

Uslovi i rokovi isporuke

Ne odnosi se na online kupovinu!

Bplus vrši isporuku nameštaja na Vašu kućnu adresu. Isporuka se ne naplaćuje na teritoriji do 25 km. Datum isporuke i montaža robe se utvrđuje na osnovu definisanih rokova isporuke, sa kojim je kupac upoznat pre plaćanja avansa i rezervisanja iste.

Zakazivanje isporuke i montaže ili samostalnog preuzimanja i montiranje robe, vrši se pozivanjem kupca telefonom kada se roba nalazi u skladištu i kada je spremna za isporuku. Pre nego što se roba isporuči, kupac je dužan da, u salonu nameštaja gde je uplatio avans, izvrši ostatak uplate do pune vrednosti robe.

Solomobel je u obavezi da kupljenu robu isporuči najkasnije do datuma koji je upisan u predračunu kao datum isporuke, ako dođe do kašnjenja u isporuci, krivicom prodavca, kupac ima pravo na povraćaj uplaćenih novčanih sredstava. Ukoliko kupac, i pored urednog obaveštenja, nije prisutan kada je isporuka dogovorena i roba se ne može isporučiti, Solomobel nije u obavezi da ponovo izvrši isporuku. U tom slučaju kupac se obavezuje da samostalno preuzme kupljenu robu koja je vraćena sa isporuke.

Za proizvode koji su na akciji kupac je u obavezi da sam obezbedi isporuku i montažu proizvoda ili da plati novčanu nadoknadu za isporuku 10% od vrednosti proizvoda i za montažu 10% od vrednosti proizvoda.

Isporuka se vrši isključivo do ulaza u objekat ukoliko montažeri utvrde da postoji mogućnost oštećenja robe ili nemogućnost prolaska robe kroz objekat. Ako pristup ulazu nije slobodan istovar se vrši na prvoj slobodnoj tački. Dostava po spratu se posebno naplaćuje ukoliko su ostvareni uslovi da montažeri mogu bezbedno da unesu robu.

  • Prizemlje i I sprat – BESPLATNO
  • II sprat – 400 dinara
  • III sprat – 600 dinara
  • IV sprat – 1000 dinara
  • V, VI, VII, VIII, IX, X, XI, XII, XIII, XIV, XV sprat – 2000 dinara

Lično preuzimanje robe se ne naplaćuje.

Uslovi montaže

Montaža nije moguća pri kupovini u internet prodavnici.

Kupac je u obavezi da prilikom montaže, oslobodi dovoljno prostora za montažu kako bi se ista brzo i efikasno izvršila. U suprotnom, Solomobel nije u obavezi da montira isporučenu robu. Isporučena roba se u prostorijama kupca montira samo u položenom stanju. Montažerske ekipe Solomobel nisu u obavezi da, usled neadekvatne veličine prostorije, nameštaj montiraju u uspravnom položaju.

Ukoliko kupac sam preuzme robu u paketu, a samim tim i samostalno obezbeđuje montažu preuzete robe, u obavezi je da se pridržava uputsva za montažu koji se nalazi u okviru propratne dokumentacije. U suprotnom kupac ne može ostvariti pravo na reklamaciju, odnosno roba koja je namontirana suprotno uputsvu za montažu ne podleže garanciji.

Ostali uslovi

Prilikom dogovora oko isporuke robe, kupac je dužan da ukaže na sve eventualne probleme, tehničke prirode, koji mogu da se jave pri isporuci i montaži (nemogućnosti prilazu stambenom objektu, uski hodnici, nestandardna širina otvora – manji od 95cm i iznošenja robe preko prvog sprata, odnosno terase itd.) ili ukoliko montažeri utvrde da postoji mogućnost oštećenja robe. U tom slučaju roba se isporučuje samo do ulaza u stambeni objekat kupca.

Za isporučenu robu Solomobel ne vrši nikakve prepravke i dorade, čak i uz saglasnost kupca. Montaža isporučenog nameštaja se vrši na mestu koje kupac sam odredi. Solomobel ne vrši premeštaj već postojećeg nameštaja.

Iz tehničkog razloga, ekipa montažera Bplus ne montira ogledala, čiviluke, viseće kuhinjske elemente i slične delove, na zid u prostorijama kupca. Takođe se ne vrši ni priključak kuhinjskih elemenata na vodovodnu instalaciju u objektu kupca.

Ukoliko nakon isporuke kupac nije zadovoljan odabirom proizvoda iz prodajnog objekta, isti je jedino moguće zameniti za drugi uz novčanu nadoknadu za transport u iznosu od 1000 dinara do 5km udaljenosti i 2000 dinara od 5km do 25km udaljenosti. Proizvode koje kupac poruči iz kataloga (druge boje univera, štofova, dimenzija itd.) Solomobel nema obavezu da menja.

Potpisivanjem priznanice, predračuna i/ili avansnog računa kupac potvrđuje da je upoznat sa svim uslovima isporuke i montaže robe i da je sa istim, u potpunosti, saglasan.

Rado Vam stojimo na raspolaganju za sva Vaša pitanja i sugestije. Ukoliko želite da nas kontaktirate putem e-mail-a, popunite kontakt formu.

KONTAKTIRAJTE NAS